Docenten

  Janouke Goosen    
 Safiera Dooijenburgh   

Janouke Goosen

 

Janouke startte in 2007 met het geven van zanglessen tijdens haar opleiding Muziektheater (hoofdvak Zang) aan het Conservatorium Rotterdam (Codarts). Zij studeerde in 2009 af en ontving haar BA in Music. Naast het performen is ze altijd blijven lesgeven en is ze Zangstudio Janouke Goosen gestart in 2009 - Vanaf Augustus 2018 is de naam gewijzigd naar Zangstudio Den Haag . - Janouke heeft ruime ervaring in Estill Voice Training System en Complete Vocal Technique. Kijkend naar wat de leerling nodig heeft maakt zij in overleg met de leerling een lesplan - waar, naast zangtechniek, met name plezier, ontwikkeling en muzikaliteit voorop staat. Janouke werkt met alle niveaus en leeftijden.

Naast haar eigen zangschool geeft ze zang en interpretatie aan de vooropleiding van de Dutch Academy of Performing Arts (Junior Academy), is zij founding company member en performer bij de internationale theater company "The Syndicate" ,  docent bij Ballet Barre Workouts, is zij werkzaam als internationaal performer en verzorgt zij masterclasses in binnen- en buitenland. Na haar opleiding aan het Conservatorium in Rotterdam heeft Janouke ook de eenjarige SITI Conservatory in New York voltooid. Janouke speelt piano en viool en is componist.

 

Janouke heeft leerlingen aan verschillende zang (of gerelateerde) opleidingen afgeleverd. Onder andere Fontys Hogeschool voor de Kunsten, ArteZ, Codarts, Royal Conservatory of Scotland, Theaterschool Amsterdam, Lucia Marthas, Frank Sanders & Dutch Academy of Performing Arts. Ook waren leerlingen te zien in o.a. de producties: "The Voice Kids", "De Beste Singer-Songwriter van Nederland", "The Voice", "Idols", "Kruimeltje", "Mary Poppins", "Billy Elliot", "Ciske de Rat", "Soldaat van Oranje", "Droomvlucht",  "The Sound of Music" en "Junior Songfestival". En daarnaast zijn er verscheidene artiesten uit het singer/songwriter, pop, rock, R&B, trance/dance onder haar coaching.
 

Safiera Dooijenburgh

 

Safiera was na het halen van haar VWO diploma aangenomen op de Dutch Academy of Performing Arts waar zij een jaar heeft gestudeerd. Tijdens haar eerste jaar deed zij auditie voor Codarts, Conservatorium Rotterdam en werd aangenomen voor de opleiding Muziektheater met als hoofdvak zang. 

In Juli 2017 is Safiera afgestudeerd aan Codarts. Tijdens haar studie heeft ze in meerdere voorstelling meegespeeld, zoals de moeder van Jack in "Into The Woods", de rol van Edwin Drood in de musical "The Mystery of Edwin Drood" en in de afgelopen Showcases deed ze twee keer een solo act met de nummers ‘Steam Heat’ uit de musical "The Pajama Game" en een zelfgemaakte Michael Jackson Medley. Daarnaast stond ze in het koor van het "Musical-meets-Opera Concert"  in 'De Doelen' in Rotterdam met het Philharmonisch orkest en o.a. Willemijn Verkaik, Renee van Kooten en Carolina Dijkhuizen. 

Tijdens de opleiding heeft Safiera de Minor 'Educatie' gevolgd om haar lesbevoegdheid te halen en heeft hiervoor stage gelopen bij het CKC in Zoetermeer. Daarnaast gaf zij integratielessen (zang en spel) op de Havo voor Muziek en Dans op Codarts.

Op Codarts heeft zij kennisgemaakt met verschillende soorten zangtechnieken waaronder Estill Voice Training System, Complete Vocal Technique, Universal Voice System, Coblenzer en Pahn.
"Ik vind techniek belangrijk maar werk ook graag aan de hele performance van een lied".

Tegenwoordig is Safiera ook te vinden in Rotterdam als zangdocente bij Jeugdtheater Hofplein, geeft ze musicallessen op het CKC in Zoetermeer en speelt ze als trainingsactrice mee in educatieve voorstellingen rondom het thema (cyber)pesten in de klas. Nog steeds geeft ze met veel plezier les bij Zangstudio Den Haag en hoopt ook dit jaar weer mooie muzikale stappen te maken! 

 Aranka van den Hoek 
 Egle Petrosiute 
Yoshua van den Broek 

Aranka van den Hoek

 

In 2019 is Aranka afgestudeerd van de opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium van Rotterdam (Codarts) met als primair instrument zang. Hiernaast heeft zij hier de vakken: piano, drum en gitaar gevolgd. Tijdens haar opleiding heeft Aranka veel ervaring opgedaan d.m.v. stages in o.a. Afrika, vandaar haar interesse voor wereldmuziek, wat leidde tot een scriptie met wereldmuziek als afstudeer-onderwerp. Tijdens haar opleiding heeft Aranka de Minor Songwriting en Vocal Improvisation gevolgd, wat goed samenging met haar profielkeuze, waarin ze Home  Recording en Koordirectie heeft gevolgd en 3 jaar Close Harmony heeft gezongen in een Vocal Group.

 

Aranka heeft vanaf jongs af aan veel op het toneel gestaan, doordat ze vanaf haar vierde zong bij Kinderkoor Academie Nederland - Academy of Vocal Arts. Ze heeft hiermee deelgenomen aan internationale koorwedstrijden en is o.a. twee keer naar Hongarije geweest. Vanaf haar veertiende heeft ze het roer omgegooid en is ze andere stijlen gaan verkennen als pop, rock en  jazz door in bandjes te zingen, waarmee ze ook regelmatig optrad. 

 

Sinds 2017 is Aranka werkzaam als Muziekdocente op het Maris College Den Haag locatie Houtrust, waar ze met veel plezier muziekles geeft en ze de leerlingen voorbereid op het eindexamen muziek.

 

Vanuit de opleiding Docent Muziek is Aranka breed opgeleid. Ze is thuis in veel muziekstijlen en vindt het heel leuk jong en oud hierin les te geven. In de lessen kan technisch diep op de zaken worden ingegaan maar staat plezier voorop.

Egle Petrosiute

 

Egle Petrosiute is een getalenteerde en enthousiaste jonge zangeres en zangdocent. Egle komt oorspronkelijk uit Litouwen. Haar succesvolle optredens in The Voice of Lithuania en Rock Opera “Egle – the Queen of Serpents” was het begin van haar carriere als zangeres. Zij verhuisde naar Netherland, waar zij haar studies zang, jazz arrangeren, compositie, improvisatie en pedagogie volgde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag (bachelor) en aan het Conservatorium Amsterdam (master). Tijdens en na haar studie heeft Egle masterclasses en workshops gevolgd van o.a. Judy Niemack, Tierney Sutton, Enrico Pieranunzi, David Liebman, Simon Rigter, Sanna Van Vliet, David Linx en Fay Claassen.

Naast lesgeven en workshops verzorgen, treedt Egle Petrosiute regelmatig op in festivals, concertzalen en andere podias als jazz&wereld muziek zangeres binnen en buiten Europa met haar Egle Petrosiute Group, Samba da Minha Terra en andere projecten. Zij verzorgde concerten met o.a. The Jazz Philharmonic Orchestra of St. Petersburg, Vilnius Jazz Orchestra, Amstel Big Band, LRT Orkest van Lichte Muziek en the Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Egle heeft toernees door Nederland, Belgie, Hongarije, Zweden, Litouwen, Letland, Estland, Rusland en Brazilië gemaakt. De muzikale ervaring die ze zo heeft opgedaan en haar liefde voor muziek deel ze graag met jou! 

Yoshua van den Broek

 

Yoshua van den Broek studeerde in 2017 af aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in de richting Muziektheater. In 2019 behaalde hij cum laude zijn Master of Music diploma aan Fontys University of fine- and Performing arts. Tijdens deze opleidingen volgde hij lessen in o.a. Estill Voice Training, liedinterpretatie, zang, spel & dans. Hij kreeg les van o.a. Edward Hoepelman en Ivar Costenoble. Ook speelde hij verschillende rollen in producties als INTO THE WOODS, THE MYSTERY OF EDWIN DROOD en SONGS FOR A NEW WORLD.

 

Hij volgde binnen de beide opleidingen ook klassieke zanglessen en specialiseert zich dan ook in de combinatie van beide technieken. 

 

Buiten de opleiding zong en speelde hij mee in verschillende concerten en producties. Zo was hij te zien op theaterfestival de Parade in de voorstelling CASINO ROYALE en zong hij meerdere keren mee als solist in Musical Meets Opera. Hier zong hij, begeleid door het Rotterdams Philharmonisch Orkest, met o.a. Willemijn Verkaik, Renée van Kooten, Simone Kleinsma, Karin Strobos en Henk Neven

 

Sinds 2016 geeft hij zanglessen en vindt dat de basis van zingen altijd het eigen timbre en geluid is. Vanuit daar werkt hij aan een zo divers en muzikaal mogelijke performer.

  Liesbeth Gieben    

Liesbeth Gieben

 

Met een vader en oom als professionele musici, komt Liesbeth Gieben uit een muzikale familie. Op tienjarige leeftijd begon zij haar ''muzikale carrière'' op saxofoon, maar hervatte deze zes jaar later met zang als haar hoofdinstrument. Na veel in popbandjes te hebben gezongen, werd Liesbeth op negentienjarige leeftijd aangenomen aan de Jazz afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier kreeg zij les van o.a. Manon Heijne, Yvonne Smeets, Anka Koziel, Lenie van den Heuvel, Dennis van Galen en John Ruocco. In juni 2016 rondde zij haar master af. Na een periode veel solo-optredens te hebben gegeven, is Liesbeth nu vooral actief als artistieke maker, arrangeur en zangeres met haar vocal trio 'The Royal Sisters'. Met dit project speelt Liesbeth veel op jazzpodia, festivals en met orkesten. 

Sinds 2015 is lesgeven een vast onderdeel geworden van Liesbeths muzikale activiteiten. Haar specialiteiten liggen bij het behandelen van onnodige fysieke spanning, zingen in close harmony en de klankvoorstelling, wat tevens het onderwerp was van haar Masterresearch. Ze volgde onder meer workshops van Ami Shamir, Rob Stallinga, Judy Niemack, Dena DeRose en Sanne Graulung.

 

Een van de meest inspirerende aspecten aan lesgeven, is voor Liesbeth iemand te helpen bij het verwezenlijken van zijn/haar persoonlijke doelstellingen. 

Liesbeth heeft ervaring met: 

-Zangles ter ontspanning bij een burn-out

-Stemtraining voor spreken in het openbaar

-Het aangaan van podiumangst

-Ter voorbereiding op een auditie

-Of gewoon puur als hobby
 

Daarnaast werkt zij graag met: 

-De Kodaly Methode

-Lax Vox
 

 Cúnla Williams  
 Mila Veldkamp 
 Jo Bouwmeester  

Cúnla Williams

 

Cúnla Williams startte in 2016 met haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag richting jazz zang. Tijdens deze opleiding heeft Cúnla zich in zang, arrangeren, improvisatie, theorie en podium presentatie verdiept. Hier heeft zij ook les gehad in anatomie van de stem en Complete Vocal Technique.

Naast techniek vindt Cúnla plezier hebben, interpretatie van de tekst en expressie in de muziek belangrijk.

 

Naast lesgeven treedt Cúnla regelmatig op. Ze is te vinden op verschillende podia en festivals door heel Nederland. Ze is een veelgevraagd sideman, maar leidt ook haar eigen projecten. Hierbij staan expressie en de sfeer van de muziek centraal.

 

Met haar leerlingen wil Cúnla samen op zoek gaan naar een eigen sound en hun artistieke identiteit ontwikkelen.
 

Britt van Schie (invaldocent)

 

Britt begon haar muzikale educatie in 2003. Ze heeft meerdere jaren les gevolgd bij het Nederlands Musical Ensemble en het Koorenhuis. Ze studeerde in 2017 af aan het Conservatorium in Rotterdam, Codarts en haalde, naast haar BA of Music in de richting Muziektheater, ook haar lesbevoegdheid. 
Ze gaf tijdens haar studie al privé zanglessen en liep daarnaast stage bij Rabarber, Zangschool Rotterdam en bij Zangstudio Janouke Goosen. 

Britt heeft tijdens haar studie vele verschillende zangtechnieken onderzocht, waaronder Estill Voice Training System, Complete Vocal Technique, Coblenzer en Universal Voice System.
 

Ook heeft Britt van jongs af aan veel zelf op het toneel gestaan. Ze was te zien als Marta in "The Sound of Music" en tijdens haar studie als Stiefmoeder in "Into the Woods", Princess Puffer in "The Mystery of Edwin Drood" en in de verschillende Showcases van Codarts Muziektheater.

Daarnaast is Britt veel actief op MusicalCamp. Naast haar deelname tijdens de kampen, is ze vaak te vinden als Crew-lid en deed ze mee aan verschillende projecten van Ramaekers Entertainment, onder andere in het M-Lab. In 2016 mocht ze, namens MusicalCamp, de Musical Sing-A-Long op de Uitmarkt openen. Ook werd ze door AVROTROS Musical ontdekt met haar cover van het nummer Flight, wat origineel van Craig Carnelia is. 

Britt gaat in haar lessen, door  middel van zangtechniek met de leerling op zoek naar de mogelijkheden in de stem, waardoor een leerling muzikaal verschillende keuzes kan maken. "Door verschillende oefeningen te doen zullen we de mogelijkheden binnen de stem verbreden en versterken."
 

Mila Veldkamp

 

Mila Veldkamp is een jonge gedreven zangeres die met enthousiasme haar passie deelt tijdens het lesgeven. Na twee jaar lessen aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag had ze besloten zich te ontwikkelen tot een professionele zangeres, waar ze zich tot nu toe in vele onderwerpen als Braziliaanse muziek, songwriting, swing, etc. heeft verdiept. Ze heeft masterclasses en workshops gevolgd bij o.a. Fay Claassen, Susan Abbuehl, Dena De Rose en Norma Winstone. Op het Conservatorium heeft ze in veel bands gespeeld en momenteel is ze met haar eigen band steeds meer optredens aan het geven.

 

Naast haar grote passie muziek geeft ze ook yogalessen, waarbij ze zich bezighoudt met bewustwording in zowel geest als lichaam. Vooral op het gebied van ademhaling kan ze veel overeenkomsten vinden. 

 

In haar lessen komen al deze interesses samen en werkt ze met plezier en nieuwsgierigheid met leerlingen.

Jo Bouwmeester

 

Jo is afgestudeerd aan de Pabo in 2007 en voltijd begonnen als groepsleerkracht in de bovenbouw. Door haar achtergrond en voorliefde voor muziek is zij al snel de muzikale onderdelen binnen de school op zich gaan nemen. Zo heeft zij ieder jaar een koor en orkest opgestart, gearrangeerd en gedirigeerd, naast het geven van muzieklessen door de school.

 

In 2019 behaalde Jo het Post-HBO diploma Vakspecialisme Muziek. Door de combinatie van haar voorliefde voor muziek en haar sterke didactische achtergrond weet Jo een goede benadering te vinden voor de leerlingen en het overdragen van kennis en enthousiasme. Ook bij schoolmusicals komt dit goed van pas en weet zij menig verlegen leerling aan het zingen van een succesvolle solo te krijgen.

 

Na een vroege start met muziek- en zanglessen startte zij in 2009 met het zingen en schrijven in bands. Na een voorgeschiedenis van koren en een meer klassieke zangachtergrond, heeft zij nu ervaring met pop, rock, punkrock en metal. 

Jo zingt en schrijft op dit moment voor Coral Springs, een poppunk band uit Den Haag. Hiermee treedt zij regelmatig op in binnen- en buitenland. De band heeft, na meerdere EP's en singles, een album uitgebracht die goed ontvangen is. Ook heeft zij getourd met artiesten uit binnen- en buitenland, met grote festivals en uitverkochte zalen. Jo speelt meerdere instrumenten om leerlingen op te begeleiden, maar ook viool.  
 

 Britt van Schie  

CONTACT / PROEFLES

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon

ADRES

 

Carolina van Nassaustraat 31,  Den Haag
 

Tel: 06 - 45 02 14 77

Email: info@zanglesdenhaag.com