top of page
Choir Performing
Girl Playing Beginner Piano
Guitar Close Up
Tube Microphone in Studio

  Jeugd   

Groepslessen 

Leeftijd: 4+
Lesduur: 45 / 60 minuten Niveau: Alle

Voor de jeugd bieden wij groepslessen aan. In kleine groepjes ingedeeld op leeftijd wordt er aandacht besteed aan muzikaliteit, muziektheorie, houding/beweging, techniek, presentatie en zelfvertrouwen. De leerlingen zingen nummers die bij de leeftijd van de groep past. Groepjes bestaan uit maximaal 10 leerlingen en worden gegeven op vaste tijdstippen gedurende de week. Instromen kan gedurende het jaar mits daar plek voor is. Kom langs voor een gratis proefles in één van onze groepslessen. Rond Juni/Juli van ieder jaar geeft Zangstudio Den Haag een concert in het theater. 

Privé Zangles

Leeftijd: 11+

Lesduur: 30 of 50 min.

Niveau: Alle

Deze lessen worden op maat gemaakt naar wens en het niveau van de leerling. Het kan zijn dat je wilt leren zingen en dus beroep doet op het aanleren van techniek en muzikaliteit. Of dat je al een hoger zangniveau hebt en juist aandacht wil op het gebied van verfijning, conditionering, techniek en performance. Alles is mogelijk in deze lessen. Je kunt in een proefles aangeven waaraan je wilt werken of juist om advies vragen over welk traject bij jou past. De docent zal je begeleiden met de piano of gitaar, maar je kunt uiteraard ook zelf een instrument meenemen. Alle zangstijlen zijn welkom (pop, musical, licht-klassiek, rock,  jazz, etc.), repertoire wordt gekozen door de leerling in overleg met de docent. Lessen worden wekelijks of om de week gevolgd op een vaste dag en bij een vaste docent. Heb je een voorkeur voor een bepaalde docent geef dit aan bij het afspreken van de proefles. 

Duo Zangles

Leeftijd: 11+

Lesduur: 50 minuten
Niveau: Alle

In deze lessen komt hetzelfde aan bod als bij privé lessen alleen.... met z'n tweeën! Je kunt je dus ook inschrijven samen met je vriend, zus, moeder, buurjongen, etc. 

TOPklassen (selectie)

Leeftijd: vanaf 11 jaar

Duur: verschilt per klas

 

Niveau: Selectie/Auditie

TOP = Talent Ontwikkeling Plan. Er is een speciale les voor leerlingen die graag wat meer uitdaging kunnen gebruiken qua zang, creativiteit en presentatie omdat zij bijvoorbeeld de ambitie hebben na het VO naar het conservatorium / popacademie willen. Deze les is alleen voor geselecteerde leerlingen. Aan de hand van een auditie kunnen we kijken of je al bij deze les kan of dat je nog eerst even wat andere lessen moet nemen. Voor deze les is een goede muzikaliteit vereist en enige ervaring met zangtechniek en een behoorlijke dosis talent, creativiteit, lef en motivatie. De leerling krijgt les in de volgende vakken: Zangtechniek, Solo Presentatie, Ensemble Zang, Beweging/Zang & Muziektheorie/Solfège (afhankelijk van de groep) en ontvangt gastlessen in verschillende stijlen.
Er zijn drie TOPklassen ingedeeld op leeftijd en niveau. 

 

Interesse in de TOPklas? Stuur ons een mailtje naar info@zanglesdenhaag.com en we nodigen je uit voor een intake. 

 

Piano

Leeftijd: 5+

Lesduur: 30 min

Niveau: Alle

Piano is er voor kinderen die (eventueel in combinatie met zingen) graag piano willen leren spelen. Piano is natuurlijk een ideale combinatie met zang en ondersteunen elkaar. Het leren lezen van noten, ritme en het spelen (en zingen) van liedjes via een methode die bij het kind past. De nadruk ligt bij het pianospelen en ontwikkeling van muzikaliteit, niet zo zeer bij stemvorming. Het kind leert van blad spelen en werkt zo zijn of haar weg omhoog met steeds moeilijkere technieken en liedjes. Lessen vinden wekelijks op een vaste dag en tijd plaats. 

Gitaar

Leeftijd: 10+
Lesduur: 30 of 50 min.
Niveau: Beginner

Gitaar (& Zang) is er voor ieder (kinderen, jongeren en volwassenen) die (eventueel in combinatie met zingen) graag (akoestische) gitaar willen leren spelen. Gitaar is natuurlijk een ideale combinatie met zang en ondersteunen elkaar. Het leren spelen en lezen van akkoorden, ritme/slag en het spelen (en zingen) van songs. De nadruk ligt bij het gitaarspel en ontwikkeling van muzikaliteit en als je dat wilt ook bij stemvorming. Je leert spelen middels akkoorden en leadsheets met steeds moeilijkere slagtechnieken en songs. Natuurlijk zijn deze lessen ook te volgen zonder zang. Of als je (gevorderde) singer/songwriter bent en advies wilt over je gitaarspel in combinatie met zang.

Gitaar wordt als privéles aangeboden, maar gedurende het jaar vinden er ook cursussen plaats in een groepje. 
NIEUWE CURSUS START: NTB

Auditietraining

Leeftijd: 15+
Lesduur: ntb

Niveau: Alle

Wil je graag auditie doen voor een muziek-, musical- of artiestenopleiding dan kunnen wij jou klaarstomen voor de audities. Wij hebben zicht op en kennis van de auditie eisen en kunnen met jou werken zodat jij het maximale van je kunnen kan laten zien op het 'moment supreme'. Je kunt ervoor kiezen om alleen coaching te volgen voor het vocale gedeelte en dus het werken aan je zangrepertoire van techniek tot performance - maar wij kunnen je ook helpen met monologen/dialogen, muziektheorie/solfège en eventueel zelfs dans. Je kunt zelf aangeven wat je nodig hebt en wij springen bij waar nodig, we gaan er wel vanuit dat je al enige ervaring hebt. Wij hebben ruime ervaring met het coachen van leerlingen voor audities en onze leerlingen zijn aangenomen bij de volgende opleidingen:

Codarts, Conservatorium Rotterdam 

Fontys, Academy of Music and Performing Arts

- UHK - Conservatorium Utrecht

Royal Conservatoir of Scotland

Dutch Academy of Performing Arts

Frank Sanders Akademie

LMIPA - Lucia Marthas - Institute of Performing Arts
- Conservatorium Haarlem & Zwolle

Muziektheorie / Solfege

Leeftijd: 15+
Lesduur: 30 of 50 min.

Niveau: Beginner

Zangstudio Den Haag is ervaren in het geven van muziektheorie en solfège lessen. Dit kan gegeven worden in prive- en groepsverband. Misschien ben je iemand die graag naast het zingen extra kennis van muziek wilt krijgen of ga je auditie doen bij een muziekopleiding. Dat kan allemaal - wij zijn op de hoogte van alle auditie-eisen en hebben de materialen in huis. 

Feestje?

Leeftijd: 7+

Een verjaardag te vieren? Wil je iets met zang doen? Kom je feest vieren bij ons! Wij maken feestjes op maat. Geef aan wat je zou willen en we gaan kijken wat we eraan kunnen doen. Feestjes die wij bijvoorbeeld reeds hebben georganiseerd:
 

- "Superstar" feestje - Studeer een lied in en neem deze op (kan ook inclusief fotoshoot en/of videoclip). 

- "Musicalstar" feestje - Studeer een musicallied in met Choreografie en Kostuums met aan het einde een klein optreden!

Daarnaast zijn onze docenten in te huren als solo-artiest op uw feest. 


Wilt u meer informatie over bovenstaande mogelijkheden? Stuur ons een mail!

bottom of page