JO BOUWMEESTER 

Profielfoto Jo Bouwmeester.jpg

Jo is afgestudeerd aan de Pabo in 2007 en voltijd begonnen als groepsleerkracht in de bovenbouw. Door haar achtergrond en voorliefde voor muziek is zij al snel de muzikale onderdelen binnen de school op zich gaan nemen. Zo heeft zij ieder jaar een koor en orkest opgestart, gearrangeerd en gedirigeerd, naast het geven van muzieklessen door de school.

 

In 2019 behaalde Jo het Post-HBO diploma Vakspecialisme Muziek. Door de combinatie van haar voorliefde voor muziek en haar sterke didactische achtergrond weet Jo een goede benadering te vinden voor de leerlingen en het overdragen van kennis en enthousiasme. Ook bij schoolmusicals komt dit goed van pas en weet zij menig verlegen leerling aan het zingen van een succesvolle solo te krijgen.

 

Na een vroege start met muziek- en zanglessen startte zij in 2009 met het zingen en schrijven in bands. Na een voorgeschiedenis van koren en een meer klassieke zangachtergrond, heeft zij nu ervaring met pop, rock, punkrock en metal. 

Jo zingt en schrijft op dit moment voor Coral Springs, een poppunk band uit Den Haag. Hiermee treedt zij regelmatig op in binnen- en buitenland. De band heeft, na meerdere EP's en singles, een album uitgebracht die goed ontvangen is. Ook heeft zij getourd met artiesten uit binnen- en buitenland, met grote festivals en uitverkochte zalen. Jo speelt meerdere instrumenten om leerlingen op te begeleiden, maar ook viool.  JO
geeft les in: jeugd zanggroepen

geeft les op: zaterdagen