PETRA BALL 

Mijn naam is Petra Ball. Ik ben in 2016 als actrice en zangeres afgestudeerd aan de Muziektheater Academie op Codarts, Rotterdam.
Vanaf 2014 heb ik samengewerkt met verschillende gezelschappen waaronder: Rosa Ensemble (Soselo in Siberia, Akasha) , Toneelgroep de Appel (Metamorfosen), Pipslab (Lowlands, Winterparade).

Als performer vind ik het fijn om eigen inbreng te hebben in een productie. Authenticiteit is voor mij een belangrijk onderdeel om op een eerlijke manier expressie te geven aan een lied. Voor ieder nieuw verhaal, ervaring of gedachte dat ik verhaal zoek ik een passende vorm en stijl.

Zo zal ik geen vastgelegde zangtechnisch route bewandelen met je in de zangles, maar eerder kijken naar wat er al aanwezig is in een stem/zanger, om deze authenticiteit vervolgens nog meer ruimte te geven en te laten bloeien.

Uiteraard gebruik ik wel de nodige basis zangtechniek (EVT) die ik op de academie aangereikt heb gekregen. Maar de zangtechniek is en zal een middel blijven om een (muzikaal) verhaal te vertellen. De zangtechniek dient als middel, niet als uitgangspunt. Het uitgangspunt zal ten alle tijden zijn: de muzikaliteit, de authenticiteit van de persoon en bijhorende stem en het gekozen lied/verhaal.

Ik vind lesgeven een mooie manier om te delen wat ik heb geleerd en ontwikkeld. Daarnaast is het voor mij een fijne manier om mijn methode en instrument scherp en up to date te houden. Petra geeft de volgende lessen:

- Privélessen Zang

- Auditie Training (Muziektheater / Pop)

- Ensemble Zang

DAGEN: Woensdag, Vrijdag 

CONTACT / PROEFLES

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon

ADRES

 

Carolina van Nassaustraat 31,  Den Haag
 

Tel: 06 - 45 02 14 77

Email: info@zanglesdenhaag.com