top of page

 BRITT VAN SCHIE 

Britt van Schie lichter 3.jpg

Britt begon haar muzikale educatie in 2003. Ze heeft meerdere jaren les gevolgd bij het Nederlands Musical Ensemble en het Koorenhuis. Ze studeerde in 2017 af aan het Conservatorium in Rotterdam, Codarts en haalde, naast haar BA of Music in de richting Muziektheater, ook haar lesbevoegdheid. 

Ze gaf tijdens haar studie al privé zanglessen en liep daarnaast stage bij Rabarber, Zangschool Rotterdam en bij Zangstudio Janouke Goosen. Daarna heeft ze Vocal Coaching gegeven aan boord van de cruiseschepen van Tui en auditie-voorbereiding in Berlijn.

Britt heeft tijdens haar studie vele verschillende zangtechnieken onderzocht, waaronder Estill Voice Training System, Complete Vocal Technique, Coblenzer en Universal Voice System en werkt tijdens haar zanglessen ook graag aan performance en tekstbeleving. 

Ook heeft Britt van jongs af aan veel zelf op het toneel gestaan. Ze was te zien als Marta in the Sound of Music en tijdens haar studie als Stiefmoeder in Into the Woods, Princess Puffer in The Mystery of Edwin Drood en in de verschillende Showcases van Codarts Muziektheater. Daarnaast was ze werkzaam als zangeres aan boord van de Mein Schiff 1 en in Urinetown de Musical.

Daarnaast is Britt veel actief op MusicalCamp. Naast haar deelname tijdens de kampen, is ze vaak te vinden als Crew-lid en deed ze mee aan verschillende projecten van Ramaekers Entertainment, onder andere in het M-Lab. In 2016 mocht ze, namens MusicalCamp, de Musical Sing-A-Long op de Uitmarkt openen. Ook werd ze door AVROTROS Musical ontdekt met haar cover van het nummer Flight, wat origineel van Craig Carnelia is. 

 

Britt gaat in haar lessen, door middel van zangtechniek met de leerling op zoek naar de mogelijkheden in de stem, waardoor een leerling muzikaal verschillende keuzes kan maken. Door verschillende oefeningen te doen zullen we de mogelijkheden binnen de stem verbreden en versterken. Ook werkt ze, binnen de nummers, graag aan tekstbesef en interpretatie. 

BRITT
geeft les in: privélessen, duolessen, zangtechniek cursussen, project musical, zanggroep vrouwen
geeft les op: woensdagen, zaterdagen
  

bottom of page